Skip to main content

«Ασπίδες»: Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα (βίντεο)

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ

Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα «Ύδρα», η οποία θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Με βάση πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει το μακρύ ταξίδι που θα διαρκέσει τρεις μήνες, για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων».

Υπενθυμίζεται ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα και επιχειρησιακός διοικητής έχει οριστεί ο Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, μετά από πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και αποδέχθηκαν οι ευρωπαίοι ομόλογοί του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Η φρεγάτα θα συμμετέχει στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, την ώρα που οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία.

Τη φρεγάτα επισκέφθηκε μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο κ. Δένδιας, ο οποίος, απευθυνόμενος προς το πλήρωμα, ανέφερε ότι «γνωρίζει η πατρίδα πως σας στέλνει σε έναν δύσκολο τόπο γεμάτο κινδύνους».