Skip to main content

Υπόθεση Ηλιούπολης: Αθώα η 19χρονη – θύμα trafficking

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Πρόκειται για το θύμα trafficking του 40χρονου αστυνομικού που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή

Την πλήρη απαλλαγή της 19χρονης από την Ηλιούπολη , η οποία είχε πέσει θύμα trafficking αποφάσισε το αυτόφωρο μονομελές της αθήνας.

Η 19χρονη, την οποία εξέδιδε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας αστυνομικός ο οποίος μάλιστα, έχει καταδικαστεί σε 5, 5 έτη φυλάκιση με αναστολή, είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Με την έναρξη ωστόσο της διαδικασίας, οι συνήγοροι της 19χρονης προσκόμισαν στο δικαστήριο την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην οποία φαίνεται ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορείται, η 19χρονη κρατούνταν από τον καταδικασμένο πρώην αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ο Άρειος Πάγος είχε ζητήσει να ερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες είχε παραπεμφθεί σε δίκη η 19χρονη. Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.