Skip to main content

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για μετρό και τραμ

Με δυσκολία θα γίνουν οι μετακινήσεις στην Αθήνα, μεθαύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Άλλωστε, χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν από αύριο και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κατά τα λοιπά

  • Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων του μετρό.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη θα κινούνται 9 π.μ. με 9 μ.μ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα η έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.
  • Τρένο (ΗΣΑΠ) και Προαστιακός θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους. Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης». Όπως επισημαίνουν ζητούν: Άμεσες προσλήψεις προσωπικού κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών.
    Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.
    Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.
  • Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: 24ωρη και το μετρό