Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: Συνέχιση της ανάκρισης για τη σεξουαλική κακοποίηση ζητεί το συμβούλιο Πλημμελειοδικών 

INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διατάσσει συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου πατρός Αντωνίου

Να συνεχιστεί η ανάκριση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανηλίκων αγοριών, με κατηγορούμενο τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο, ζητεί με βούλευμά του το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές ζητούν από την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση τη διενέργεια συμπληρωματικής απολογίας του κατηγορουμένου για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ενός 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου δομής της οργάνωσης.

Eπιπλέον, ζητούνται οι καταθέσεις δύο αδερφών, στους οποίους ο 19χρονος φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί τις κακοποιητικές σε βάρος του πράξεις από τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ. Τα δύο αυτά πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καταθέσει σε κανένα στάδιο της προδικασίας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός με την πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας αναφέρεται σε επαρκείς ενδείξεις ενοχής που προέκυψαν για τον ιερέα κατά το στάδιο της δικαστικής έρευνας της υπόθεσης, ικανές ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

naftemporiki.gr