Skip to main content

Αγρότες: Πάνω από 6.500 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας- Την Πέμπτη οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μερίδα αγροτών θα διανυκτερεύσει στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το αγροτικό συλλαλητήριο.

Μετά από τρεις τουλάχιστον εβδομάδες κινητοποιήσεων, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη σχεδόν την επικράτεια έδωσαν το παρόν σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι διαδηλωτές υπολογίζονται ότι ανήλθαν σε περίπου 6.500-7.500, ενώ περισσότερα από τα 200 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, με βάση το προγραμματισμό, μερίδα αγροτών θα διανυκτερεύσει στο Σύνταγμα προκειμένου να περιφρουρηθούν τα αγροτικά μηχανήματα και αύριο το πρωί κατά τις 11 θα αναχωρήσουν για τα μπλόκα. 

Σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη θα κριθεί στα μπλόκα το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και εάν θα διατηρηθούν ή όχι με αυτή την μορφή.

Για τους Θεσσαλούς αγρότες κρίσιμο θεωρείται το νέο ραντεβού που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Τα μπλόκα παραμένουν δεν έχουν δοθεί λύσεις. Απαιτούμε να δοθούν λύσεις. Θα προχωρήσουμε σε συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί πως θα εξελιχθεί και με ποια μορφή ο αγώνας», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσα και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού των αγροτών της Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί θα συζητηθούν τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τον κάμπο, ο οποίος επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Δείτε όλα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο εδώ

LIVE: Οι αγρότες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας – Το πρωί της Τετάρτης θα αποχωρήσουν τα τρακτέρ