Skip to main content

ΑΠΘ: Νέα κατάληψη της Νομικής, λίγο μετά την επέμβαση της αστυνομίας

thestival.gr

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της, οι φοιτητές προχώρησαν σε νέα κατάληψη

Σε νέα κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές, παρόλο που μόλις πριν από λίγα λεπτά ο κοσμήτορας ενημέρωσε πως αυτή έληξε, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στον χώρο.

Όπως αναφέρει το thestival.gr οι φοιτητές τονίζουν ότι η κατάληψη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως αύριο, όποτε θα πραγματοποιηθεί συνέλευση φοιτητικών συλλόγων για τις επόμενες κινήσεις τους.

thestival.gr

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης. «Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο» ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

ΑΠΘ: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική για να λήξει η κατάληψη (βίντεο)

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ