Skip to main content

Μάνδρα: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη δολοφονία του επιχειρηματία – Πού στρέφονται οι έρευνες (βίντεο)

Φωτ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τους δράστες και τα κίνητρα της ενέδρας θανάτου στον 59χρονο επιχειρηματία στη Μάνδρα Αττικής αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Η δολοφονία του 59χρονου διαπράχθηκε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, λίγο μετά τις 6.30 μ.μ., όταν οι δράστες «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο του 59χρονου, προτού το πυρπολήσουν, στην οδό Αγίας Αικατερίνης, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος στη Μάνδρα.

Στις φλόγες το αυτοκίνητο – Βρέθηκαν 18 κάλυκες

Αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς, αντίκρισαν το αυτοκίνητο παραδομένο στις φλόγες.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης της Πυροσβεστικής, στην όποια συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο απανθρακωμένη η σορός του 59χρονου, καθώς και ένα καμένο καλάσνικοφ, το οποίο εκτιμάται πως ήταν το όπλο της δολοφονίας, με τους δράστες να το πετούν στο φλεγόμενο όχημα προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Είχε δολοφονηθεί και η πρώην σύζυγος του θύματος

Ο 59χρονος επιχειρηματίας δραστηριοποιείτο κυρίως στο εμπόριο κρεάτων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το 2018, είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι της στην ίδια περιοχή η πρώην σύζυγος του θύματος.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάντως, οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται, καθώς κίνητρο της επίθεσης στην πρώην σύζυγο του 59χρονου ήταν η ληστεία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που μπορεί να είχε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, οι αρχές αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες πριν και μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Ένα από τα σενάρια που έχουν μπει στο μικροσκόπιο, είναι οι δράστες να έφτασαν και να διέφυγαν με μοτοσικλέτα, ενώ ερευνάται –έπειτα από μαρτυρίες- αν υπήρξε υποστήριξη και από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης μαρτυρίες από το περιβάλλον του θύματος, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κάμερες ασφαλείας, τόσο στο σπίτι του θύματος –σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο της ενέδρας θανάτου- όσο και σε άλλα κτήρια της περιοχής.