Skip to main content

ΑΠΘ: Εισβολή ατόμων στο κτήριο διοίκησης

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των διαδικτυακών εξετάσεων

Στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εισέβαλε ομάδα ατόμων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωση τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν πως προχωρούν σε κατάληψη της πρυτανείας καταγγέλλοντας την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των διαδικτυακών εξετάσεων.

Επισημαίνεται ότι για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Συγκλήτου για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη.

Αθήνα: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, εκπαιδευτικών ενώσεων και μαθητικών συλλόγων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Καμάρας και διασπάστηκε σε δύο μέρη που με χρονική απόσταση κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ και επιστροφή στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η ομάδα των ατόμων που εισέβαλε στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ συμμετείχε στο δεύτερο μπλοκ της πορείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ