Skip to main content

Αθήνα: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Φωτ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 1 Φεβρουαρίου 2024. Φωτ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών - Φθορές σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ομάδα φοιτητών κινήθηκε κατά των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονταν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το «φράγμα» που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο. Ομάδες ατόμων εκτόξευσαν μάρμαρα κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε δρόμους των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ περίπου 150 πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.