Skip to main content

Συρία: 18 μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση

Σε 18 ανέρχεται ο αριθμός των μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού οι οποίοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στο χωριό αλ Ίσα της νότιας επαρχίας Κουνέιτρα.

Η επίθεση είχε στόχο μια στρατιωτική βάση της Τζαμπχάτ Σούρια, μιας οργάνωσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του νότιου μετώπου του FSA, Ισάμ αλ Ράγες, σημείωσε ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη, ανάμεσα στους οποίους και ο διοικητής του μετώπου, γνωστός με το όνομα Αμπού Χάμζα αλ Ναίμι. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο Σουχαίμπ αλ Ρουχαίλ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλουιγιάτ αλ Φουργκάν που πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην περιοχή, υποστήριξε πως πιθανότατα η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «εν υπνώσει πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους».

Η επίθεση δεν φαίνεται αρχικά να σχετίζεται με την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ από το Σάββατο, μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτή και οργανώσεων της αντιπολίτευσης που δεν συνεργάζονται με τρομοκράτες.

Ανήσυχο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα περί επιθέσεων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις αναφορές που δέχεται η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με επιθέσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού της συριακής κυβέρνησης ενάντια σε άμαχο πληθυσμό σε αρκετές περιοχές.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν θορυβημένες και για τις καταγγελίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.