Skip to main content

Πανεπιστήμια: Ψηφιακά η Εξεταστική – Τι αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Ψηφιακά θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στις σχολές που υπάρχει ζήτημα με τις καταλήψεις

Ψηφιακά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του εξαμήνου στα Πανεπιστήμια, που τελούν υπό κατάληψη, καθώς η Σύνοδος των Πρυτάνεων έκανε αποδεκτή τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στις σχολές που υπάρχει ζήτημα με τις καταλήψεις και είναι σε εκκρεμότητα ακόμη η ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά τη σημερινή συνεδρίαση «συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό  αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».

Η Σύνοδος εξέφρασε παράλληλα «την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση» ενώ «επαναδιατύπωσε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 σχολές στη χώρα τελούν υπό κατάληψη εν μέσω του αναβρασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα με αιχμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση προκαλεί και τις αντιδράσεις της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θέλω να επαναλάβω ότι ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση πια και στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αλλά να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως έχουμε κάνει συστηματικά εδώ και 4,5 χρόνια» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.