Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η φαρμακοποιός που συνελήφθη για ναρκωτικά χάπια χωρίς ταινία γνησιότητας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τι βρήκαν οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας - Τι υποστήριξε η ίδια

Ιδιοκτήτρια φαρμακείου συνελήφθη την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, κατείχε χάπια, τα οποία δεν έφεραν ταινία γνησιότητας και ενέχουν τις ιδιότητες των ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίτερα, η 50χρονη, που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Η ίδια στην απολογία της φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν ηλεκτρονικά και για λόγους οικονομικής διευκόλυνσης των πελατών της τα κρατούσε στο φαρμακείο για να τα διαθέσει σιγά σιγά όταν θα ήταν σε θέση να τα πληρώσουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλομένων, όταν η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο-έρευνα στο φαρμακείο, όπου βρέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων διαφόρων τύπων χωρίς ταινία γνησιότητας (κουπόνια), από τα οποία τα 69 περιείχαν συνολικά 1.820 ναρκωτικά χάπια.

Για 1.300 φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία δεν ενέπιπταν στη νομοθεσία των ναρκωτικών, ωστόσο ομοίως δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας, πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση και καταγραφή από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα προς διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ