1916. Οι πρώτοι διωγμοί που εξαπολύουν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων επηρεάζουν και τη ζωή στην Άνω Αμισό. Ο Σύλλογος «Ορφέας» αναστέλλει κάθε δράση του. Μέχρι τότε η στέγη του είναι το αρχοντικό του Παπαγεωργίου, στον δεύτερο όροφο όπου η πρόσβαση γίνεται από ξεχωριστή είσοδο.
Σε μία από τις αίθουσες γίνονται ο πρόβες της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, η οποία παρουσιάζει τα έργα της στις δύο συνεχόμενες αίθουσες τελετών του μεγάλου διδακτηρίου της κοινότητας. Τα σκηνικά το 1908 στοίχισαν περίπου 70 χρυσές λίρες.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












