Skip to main content

Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

ΕΛΑΣ

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται

Συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά, καθώς και για μια απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει στην Πιερία.

Βασίλης Στεφανάκος: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο «capo dei capi» της Greek Mafia – H νύχτα, η φυλακή και μια ζωή σαν ταινία

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την ομάδα των εκτελεστών και στις τρεις παραπάνω δολοφονικές επιθέσεις, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα: Οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα και τρεις ακόμα, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

Πρόκειται κατά τις ίδιες πληροφορίες για άτομα με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ οι τρεις επιθέσεις σχετίζονται πιθανότατα με λαθρεμπόριο τσιγάρων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Greek Mafia: Οι δολοφονίες των αρχινονών της νύχτας

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος 55, γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της Greek Mafia, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του 44χρονου στον Νέο Κόσμο, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ