Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: «Παίζουμε τις κουμπάρες εδώ» φώναξε στην πρόεδρο η 35χρονη κατηγορούμενη

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Την κεταμίνη εγώ δεν την ήξερα… Δεν έχω καταλάβει ακόμη πότε τη δίνουν»

Ξέσπασε η 35χρονη από την Πάτρα στις ερωτήσεις που δεχόταν στο δικαστήριο από την έδρα σχετικά με την ημέρα που άφησε την τελευταία πνοή της η 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, στο Νοσοκομείο Παίδων.

«Παίζουμε τις κουμπάρες εδώ… έξι συνεδριάσεις τι είπαν οι νοσηλεύτριες… και 6 ώρες με τον Δασκαλάκη… Θέλω να μιλήσω για το παιδί μου αποκλειστικά…» φώναξε στην πρόεδρο του δικαστηρίου η κατηγορούμενη.

Πρόεδρος: Έχετε αντίρρηση για τις ερωτήσεις;

Κατηγορούμενη: Και να έχω θα το κρατήσω για τον εαυτό μου.

Πρόεδρος: Μπορεί να μην αρέσουν οι ερωτήσεις, αλλά εγώ θα τις κάνω… Όλα θα αξιολογηθούν στη διάσκεψη.

Για παγκόσμιο ρεκόρ απολογίας για μία ανθρωποκτονία έκανε λόγο ο συνήγορός της, ενώ η κατηγορούμενη επαναλάμβανε ότι δεν γνωρίζει ποιος έβαλε την κεταμίνη.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος, γιατί και αν έβαλε την κεταμίνη στο παιδί, δεν το γνωρίζω. Υπάρχει το αίμα της Τζωρτζίνας, για να απαντήσει» είπε, με την πρόεδρο να σχολιάζει:

«Άλλη θέση είναι αυτή; Μα ο μάρτυράς σας δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα. Αμφισβητείτε την ύπαρξη της κεταμίνης στο αίμα;

Κατηγορούμενη: Δεν γνωρίζω αν υπάρχει, πώς υπάρχει και πότε. Αμφισβητώ τα πάντα πλέον… Από αξιοπρέπεια δεν όρμησα στους μάρτυρες…

Πρόεδρος: Σας κατηγορούν ότι σκοτώσατε το παιδί σας, οπότε κάθε αντίδρασή σας είναι δικαιολογημένη. Θα αφήνατε τον καθένα να λέει ό,τι θέλει;

Κατηγορούμενη: Την κεταμίνη εγώ δεν την ήξερα… Δεν έχω καταλάβει ακόμη πότε τη δίνουν.

Η κατηγορούμενη, όταν κλήθηκε να περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πολλές λεπτομέρειες και επέμεινε ότι, όταν αντιλήφθηκε πως το παιδί έχει ένα ακόμη επεισόδιο, έσπευσε να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

«Περίπου στις 2.20 το παιδί κοιμόταν συνεχώς. Είχε μόνιμα κλειστά τα ματάκια της. Εγώ ήμουν δίπλα στην καρέκλα. Στα πόδια του παιδιού άρχισαν να ανεβαίνουν οι σφίξεις, πάνω από 140. Θεώρησα ότι ξεκινούσε πάλι επεισόδιο. Ούτε έκλαψε ή μετακινήθηκε, όπως σε αλλά επεισόδια» περιέγραψε και συνέχισε:

«Βγήκα και πήγα στους νοσηλευτές και τους είπα “προφανώς, μάλλον” κάνει το ίδιο επεισόδιο… Δεν θυμάμαι ακριβώς τη λέξη. Ήταν εκεί δυο νοσοκόμες».

Πρόεδρος: Το είπατε με ένταση;

Κατηγορούμενη: Με κάποια ένταση, δεν έκανα επίθεση…

Πρόεδρος: Δεν σας ανησύχησε να το πείτε με τρόμο;

Κατηγορούμενη: Τα επεισόδια ήταν επαναλαμβανόμενα. Θεώρησα ότι ήταν όπως και τις προηγούμενες…

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε ότι δεν ήταν το μεγάλο επεισόδιο, που είπατε πως δεν είχαν δει ακόμη οι γιατροί;

Κατηγορούμενη: Πού να ξέρω πότε είναι το μεγάλο επεισόδιο; Δεν ήξερα την κατάσταση. Για εμένα άρχιζε ένα επεισόδιο. Πώς να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί;

Πρόεδρος: Ακριβώς, αφού δεν ξέρατε, πώς πήγατε με τέτοια ψυχραιμία;

Κατηγορούμενη: Η συμπεριφορά μου ήταν αυτή…

Στις ερωτήσεις της προέδρου για τη δολοφονία της γιαγιάς της και τη μητέρα του πρώην συζύγου της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε να απαντήσει.

naftemporiki.gr