Skip to main content

E.E.: Η Βελγίδα Κατρίν Ντε Μπολ πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Europol

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Βελγίδα Κατρίν Ντε Μπολ θα αναλάβει από την 1η Μαΐου τα ηνία της Europol, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας που είναι εξειδικευμένη στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιπροσωπεύει τα 28 κράτη – μέλη.

Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει το αξίωμα.

Η K. Ντε Μπολ, η οποία ήταν επικεφαλής της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, διορίσθηκε για τέσσερα χρόνια και θα διαδεχθεί τον νυν εκτελεστικό διευθυντή της Europol, Βρετανό Ρόμπ Γουεϊνράιτ.

Το όνομα της Bελγίδας αστυνομικού είχε προκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από κατάλογο υποψηφίων και επικυρώθηκε από τις 28 χώρες της Ε.Ε. σε επίπεδο πρεσβευτών.

Η επισημοποίηση αυτού του διορισμού έγινε σε υπουργικό επίπεδο, με την ευκαιρία της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των 28 στις Βρυξέλλες.

Μετά την επιλογή της κ. Ντε Μπολ, επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εκφράσει «θετική άποψη» για τη Βελγίδα αστυνομικό.

Η Europol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Χάγη (Ολλανδία), έχει ως κύριο ρόλο να υποστηρίζει τους 28 στη μάχη τους εναντίον της μεγάλης εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.