Skip to main content

Μέγαρα: Σε κωματώδη κατάσταση o 4χρονος – Ο δράστης τον είχε ξαναχτυπήσει

Οι γιατροί έχουν διασωληνώσει το παιδί, το οποίο φέρει πολλαπλά κατάγματα - Ο δράστης έχει διαφύγει

Στο Αγλαΐα Κυριακού, σε κωματώδη κατάσταση, νοσηλεύεται ο 4χρονος τον οποίο έδειρε άγρια ο σύντροφος της μητέρας του.

Οι γιατροί έχουν διασωληνώσει το παιδί, το οποίο φέρει πολλαπλά κατάγματα και επισκληρίδιο αιμάτωμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Ο δράστης έχει διαφύγει και αναζητείται από τις αρχές. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ τόσο στη Λαμία όπου αρχικά ζούσε η γυναίκα, όσο και στον καταυλισμό του Βλυχού, όπου ζούσαν τελευταία, ήταν άκαρπες.

Το παιδί όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είχε πέσει κι άλλες φορές θύμα ξυλοδαρμού και είχε ξανανοσηλευτεί, ενώ επισημαίνεται πως τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της οικογένειας.

Είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και μάλιστα εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, περίπου στα μέσα το 2023 το παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Η μητέρα φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες. Κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται. Μάλιστα η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο σύντροφός της της είπε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί.