Skip to main content

Ανοιχτοί λογαριασμοί για ΑΕΚ και Άρη

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ρεβάνς της Θεσσαλονίκης αναμένεται ιδιαιτέρως αμφίρροπη

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΑΕΚ και Άρης, τους οποίους θα επιλύσουν στον αγώνα ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη εβδομάδα.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην OPAP Arena, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης (17/1) να είναι εντελώς «ανοιχτή».

Το εκτεταμένο ροτέισον του Ματίας Αλμέιδα (7 αλλαγές σε σχέση με το Φάληρο) είχε αντίκτυπο στην παραγωγικότητα της Ένωσης, που μπορεί να διατήρησε τον έλεγχο και να έβγαλε την ένταση που διακρίνει το παιχνίδι της αλλά δεν δημιούργησε την ευκαιρία που θα της επέτρεπε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κουέστα.

Από την πλευρά του, ο Άρης έδωσε έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και τα κατάφερε, ενώ ήταν πιο απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ΑΕΚ, που παρατάχθηκε με μόνους «βασικούς» στο αρχικό σχήμα Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα και Τσούμπερ, είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος, αλλά αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Τσούμπερ στο 44΄ (άουτ), ο Κουέστα πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια του.

Στο 48΄ μακρινό σουτ του Πόνσε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 68΄ ο Άρης  άγγιξε το γκολ με το πλασέ του Μορόν από πλάγια να περνά άουτ, στο 74΄ ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ στο αριστερό βολέ του Ζιλ και στο 79΄ ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, σε νέα μεγάλη ευκαιρία των «κίτρινων».