Skip to main content

Υπόθεση 12χρονης: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη – Ένταση και διαπληκτισμοί στη δικαστική αίθουσα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μόλις η 39χρονη μητέρα της ανήλικης αντίκρισε τον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market ξέσπασε σε φωνές και κατάρες

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση καθώς μόλις η 39χρονη μητέρα της ανήλικης αντίκρισε τον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες και επιχείρησε να τον λιντσάρει. Οι αστυνομικοί την έβγαλαν έξω από την αίθουσα, προσπαθώντας να την ηρεμησουν.

Υβρεις και συνθήματα κατά του Ηlλία Μίχου, αλλά και σε βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων εξαπέλυσαν δεκάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Παρενέβη η αδελφή της 12χρονης για να σταματήσει η ένταση

Ενώ η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι μεταξύ ΜΑΤ και αλληλέγγυων, η αδερφή της ανήλικης από τον Κολωνο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμενη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράσταση τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο, διότι όπως ανεφερε, διαφορετικά δεν θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μανα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ».

26 οι κατηγορούμενοι

Συνολικά 26 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο επιχειρώντας να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι η μητέρα της ανήλικης και ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης. Κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

Για διακεκριμένη μαστροπεία και  διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κατηγορείται η μητέρα της 12χρονης. Οι υπόλοιποι 24  κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

naftemporiki.gr