Skip to main content

Καλαμάτα: Διακινούσαν κοκαΐνη με καθοδήγηση από έγκλειστο σε φυλακή

ΕΛ.ΑΣ.

42χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, που προμηθευόταν από 40χρονη, η οποία δρούσε κατ' εντολή 38χρονου ήδη έγκλειστου σε φυλακή

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας έβαλε, έπειτα από σχετική έρευνα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν ως μέλη της 42χρονος Έλληνας και 40χρονη αλλοδαπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε, το τελευταίο δίμηνο ο 42χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, που πωλούσε σε τοξικομανείς. Προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη, η οποία δρούσε κατ’ εντολή του 38χρονου, που ήταν το ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, οι συλληφθέντες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν μεσημβρινές ώρες, της Τετάρτης παράλληλες έρευνες, όπου:

στην οικία του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκα: κοκαΐνης συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων, κινητό τηλέφωνο, 500 ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

στην οικία της 40χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνης συνολικού βάρους 97,9 γραμμαρίων, κινητό τηλέφωνο, ζυγαριά ακριβείας και 700 ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική αυτή δράση τους οι διακινητές θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.