Skip to main content

Στην εξόδιο ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

Φωτ. Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία» είχε δηλώσει χθες ο πρωθυπουργός

Στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη θα παραστεί αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε χθες την οδύνη του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη και κατέληξε χθες.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του,

Όπως τόνισε «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».