Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης των σκυλιών κατασπάραξαν την 50χρονη

ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Φαίνεται πως και κατά το παρελθόν είχαν βγει από την περίφραξη του σπιτιού του 37χρονου

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη γυναίκα, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία τσοπανόσκυλα είχαν ξαναβγεί και στο παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράκτη, από όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί ο ίδιος το παραμικρό.

Κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

Η υπεράσπιση του 37χρονου κατηγορούμενου από τη Νεοχωρούδα έκανε λόγο για «νομικό σφάλμα», υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί στην πλημμεληματική της μορφή ως ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Μεταφέροντας τη θέση του εντολέα του ανέφερε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Ως προς το κρίσιμο ζήτημα για το πώς διέφυγαν από την περίφραξη της αυλής του 37χρονου, ο ίδιος -διά του συνηγόρου του- ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα τα ζώα άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Ο ισχυρισμός αυτός όμως κατά πως φαίνεται καταρρίπτεται από την κατάθεση του γείτονα, την οποία μετέφερε τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και τον κάλεσε χθες για εξέταση. Ο μάρτυρας επισήμανε πως «βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να κυκλοφορούν έξω», πράγμα που σημαίνει ότι η περιγραφόμενη τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Η 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα δέχθηκε περισσότερες από πενήντα δαγκωματιές σε όλο το κορμί και το κεφάλι, υπέκυψε στο σημείο της επίθεσης και συγκεκριμένα στην αυλή του σπιτιού της, όπου πραγματοποιούσε κηπουρικές εργασίες. Η οικογένειά της αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ