Skip to main content

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συγγενών των θυμάτων στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματός Τεμπών έξω από τη Βουλή, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απαξίωση που νιώθουμε και την πολύ μεγάλη κωλυσιεργία από την πλευρά της Δικαιοσύνης»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας δικαίωση εννέα μήνες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απαξίωση που νιώθουμε και την πολύ μεγάλη κωλυσιεργία από την πλευρά της Δικαιοσύνης».

«Τα τρένα δεν είχαν καμία απολύτως ασφάλεια και προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα αυτά φταίει ένας σταθμάρχης, επειδή ήταν κακός υπάλληλος. Όχι, δεν το δεχόμαστε αυτό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να «χυθεί» άπλετο φως στην υπόθεση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματός Τεμπών έξω από τη Βουλή, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ανέφερε: «Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματός Τεμπών έξω από τη Βουλή, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)