Skip to main content

Βόλεϊ: Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός που τραυματίστηκε σε επεισόδια στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

Καρφώθηκε στο μηρό του φωτοβολίδα - Πάνω από 200 προσαγωγές

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται αστυνομικός, μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο αγώνας βόλεϊ ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 120 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, που ήταν παρατεταγμένη έξω από το γήπεδο, ενώ λίγα λεπτά μετά η κατάσταση ξέφυγε με τους οπαδούς να αρχίζουν να πετάνε τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, που τον πέτυχε στο μηρό και έχασε πολύ αίμα, ενώ αυτή την ώρα χειρουργείται.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 30χρονο άνδρα που αιμορραγούσε και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Έγινε άμεσα προετοιμασία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με τον χειρουργό και τον αγγειοχειρουργό να φτάνουν στο νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετέβη εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός.  Στο νοσοκομείο έχει σπεύσει και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Προσαγωγές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου νωρίτερα τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ οπαδών.

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη κι έχει προχωρήσει σε πάνω από 200 προσαγωγές.

Από το γήπεδο έχουν αποχωρήσει όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».