Skip to main content

Εξάρχεια: Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για διαδοχικές σεξουαλικές επιθέσεις

Είχε προφυλακιστεί και στο παρελθόν- Νωρίτερα ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς

Στην ταυτοποίηση του λεγόμενου «δράκου» των Εξαρχείων προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ύστερα από την συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, από κοινού με τις καταθέσεις των θυμάτων και των μαρτύρων. Η ΕΛΑΣ το βράδυ της Τρίτης προχώρησε στην σύλληψή του.

Ειδικότερα, μία 13χρονη κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση από άγνωστο το περασμένο Σάββατο στην οδό Βαλτετσίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας την άρπαξε από τη μέση και επιχείρησε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της παρά τη θέλησή της. Η ανήλικη έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά. Μία 29χρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο, ο οποίος με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει. Διερχόμενοι που άκουσαν τις φωνές της τον κυνήγησαν και ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και τρίτο ανάλογο περιστατικό στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύμφωνα με καταγγελία, άνδρας επιχείρησε να ακινητοποιήσει μία γυναίκα κλείνοντάς της το στόμα και να ασελγήσει σε βάρος της. Η 27χρονη αντιστάθηκε και ο άνδρας διέφυγε.

Πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα 23χρονο Σύρο, ο οποίος είχε προφυλακιστεί και το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού, από τις οποίες αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο.