Skip to main content

Πολυτεχνείο: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί – Ελικόπτερο, drone και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και από τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της αυριανής 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήδη από σήμερα βρίσκονται επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και drone.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

Επιπλέον, πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την Αμερικανική πρεσβεία, ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν λόγω των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό την Παρασκευή

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. αύριο Παρασκευή οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο και αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων

Παράλληλα θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και μεταβολές δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Αύριο Παρασκευή επίσης τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ