Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: «Ποτέ δεν με πείραξε ο πατήρ Αντώνιος» λέει τώρα ο 15χρονος καταγγέλλων

INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από κάποιον που του υποσχέθηκε χρήματα, αλλά κυρίως την επιστροφή του στη μητέρα του, που τόσο πολύ επιθυμούσε 

Τα παίρνει πίσω ο 15χρονος, ο οποίος  μαζί με έναν 19χρονο που φιλοξενούνταν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου είχαν καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική παρενόχληση.

Με ιδιόχειρα σημειώματα, αλλά και με βίντεο  προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει εάν ο ιερέας παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, ο 15χρονος λέει ότι έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, καθώς παρασύρθηκε από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η δομή.

Ο μετανιωμένος νεαρός δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από κάποιον που του υποσχέθηκε – όπως λέει – χρήματα, αλλά κυρίως την επιστροφή του στη μητέρα του, που τόσο πολύ επιθυμούσε.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και εκείνη, μέσα από επιστολή της, που έγραψε στις 17/10/23.

Αρχικά ο ανήλικος είχε αναφέρει ότι ουδέποτε τον είχε ακουμπήσει ο ιερέας. Ωστόσο, στη δεύτερη κατάθεσή του ανακάλεσε και κατηγόρησε τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση.

Τώρα, στην ιδιόχειρη επιστολή του, που βρίσκεται στα χέρια των δικαστών του δικαστικού συμβουλίου, ο 15χρονος, αφού ζητεί συγγνώμη και δηλώνει ότι αισθάνεται τύψεις για ό,τι έχει κάνει στον ιερέα, ο οποίος, όπως λέει, του έχει φερθεί σαν πατέρας, αναφέρει ότι «με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω, γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του Γ**, διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στη μαμά μου και θα κάνω ό,τι γουστάρω, και πάλι χίλια συγγνώμη πάτερ Αντώνιε».

«Το παιδί μου είπε ψέματα»

Στα χέρια των δικαστών βρίσκεται επιστολή και της μητέρας του ανήλικου, η οποία αναφέρει ότι είχε πει ψέματα και η ίδια για τον πατέρα Αντώνιο.

«Σε μία επίσκεψη που πήγα να δω τον γιο μου στη δομή του Βόλου, μου εμπιστεύτηκε πως “ουδέποτε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήταν ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από την Κιβωτό… Μου είπε για ένα όνομα για κάποιον Γ** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί δε θέλω να την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17.10.2023).

Ιδιόχειρο σημείωμα έχει γράψει και μια κοπέλα 19 ετών, φιλοξενούμενη στη δομή του Πειραιά, η οποία δηλώνει ότι την πλησίασε ο βασικός καταγγέλλων, για να καταγγείλει ψευδώς τον ιερέα και επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου και λόγω της άρνησής της την έδιωξαν.