Skip to main content

Θ. Θεοχαρόπουλος: Χειροτέρεψαν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας εξ’ αιτίας της κυβέρνησης

Για εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζοντας ότι «προφανώς δεν ισχύουν εκείνες οι πρώτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για λίγες μέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο η Τουρκία προσπαθεί να τραβήξει σε χρόνο, με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις, την προφυλάκιση μέχρι τη δίκη των δύο στρατιωτικών, «για ένα τυπικό θέμα που λύνεται εντός ημέρας σε επίπεδο τοπικών διοικητών των δύο χωρών».

«Θα έπρεπε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει αν είχε προβλέψει τέτοιες ενέργειες, αν είχε κάποιο σχεδιασμό, γιατί όταν είχαμε προκλήσεις από την Τουρκία από τη θάλασσα και από τον αέρα, δεν μπορεί -με βάση τη λογική- να μην υπήρχε ένας σχεδιασμός και για πρόκληση επί εδάφους στον Έβρο», πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε, ακόμη, ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην Ε.Ε., διεθνώς και σε επίπεδο των διμερών σχέσεων, να αποφευχθούν εν θερμώ αντιδράσεις, αλλά και να υπάρχει εγρήγορση, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, καθώς και εθνική συνεννόηση, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο ο σχεδιασμός της επίσκεψης Ερντογάν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει καθώς χειροτέρεψαν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Τουρκία μετά την επίσκεψη σε όλα τα επίπεδα. Και στην Κύπρο και στο Αιγαίο και στον Έβρο. «Πρόκειται για αποτυχία», κατέληξε.