Skip to main content

Στις 9:30 αναχωρεί με C-130 η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Φωτογραφία αρχείου

Περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό

Στις 9:30 το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, που περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, προοριζόμενο για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από τη Βουλή. Συγκεκριμένα απαντώντας την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχωρήσει τη Δευτέρα μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και φάρμακα προκειμένου να διοχετευθούν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο εγχείρημα για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεννόηση με κυβερνήσεις, όπως αυτή της Κύπρου και της Γαλλίας και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη τεχνική δυσκολόα καθώς δεν υφίσταται ασφαλής λιμένας στη Λωρίδα της Γάζας».