Skip to main content

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: Νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί – Πιθανόν να είναι η «οροφή»

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

«Συγκεντρώνουμε στοιχεία για να δουμε τι γίνεται στην περιοχή. Ελέγχουμε την κατάσταση» δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει ο σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Εύβοια.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως η περιοχή παρουσιάζει διαχρονικά έντονη σεισμικότητα, αλλά με βάση τα ιστορικά δεδομένα δεν δίνει πολύ μεγάλους σεισμούς.

Επισήμανε ακόμη πως «είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» αλλά εκτίμησε πως «πιθανόν να είναι η οροφή» ο σεισμός που σημειώθηκε νωρίτερα «με κάθε επιφύλαξη».

«Συγκεντρώνουμε στοιχεία για να δουμε τι γίνεται στην περιοχή. Ελέγχουμε την κατάσταση, είμαστε σε άμεση επαφή με τους δήμους και με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια» ανέφερε.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν τις παλιές κατοικίες, να μην κυκλοφορούν σε σημεία με παλιά σπίτια και σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις.

naftemporiki.gr