Skip to main content

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών

Φωτ. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ομάδα αλλοδαπών συγκεντρώθηκε χθες στον καταπέλτη πλοίου και παρεμπόδισε την επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 53 ετών, συνελήφθησαν για απείθεια και παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών, σχετικά με τη χθεσινή καθυστέρηση απόπλου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 41χρονος και  ο 53χρονος ως επικεφαλής ομάδας αλλοδαπών που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου, παρεμπόδισαν την ομαλή φόρτωση οχημάτων και επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πηγάδια Καρπάθου-Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου-Θήρας και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε τελικά στις 15:20 το μεσημέρι αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν και 40 αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΚΥΤ.