Skip to main content

Δολοφονία Κατσουρή: Στην ανακρίτρια η έκθεση των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL

Σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο, εκ των οποίων το ένα αποδίδεται σε Κροάτη κατηγορούμενο, εντοπίστηκε μίγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του θύματος

Στην ανακρίτρια που διερευνά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια στο γήπεδο της Opap Arena το βράδυ της 7ης Αυγούστου παραδόθηκε η  πραγματογνωμοσύνη-έκθεση από τη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τους 105 κατηγορούμενους, αλλά και τον δολοφονηθέντα φίλαθλο της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση των συνολικά 80 σελίδων, σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο, εκ των οποίων το ένα αποδίδεται σε Κροάτη κατηγορούμενο, εντοπίστηκε μίγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσουρή.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Κροάτη, ο οποίος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι (σουγιάς) δεν ήταν δικό του και είχε ζητήσει να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του είχε αναφέρει: «Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε και είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Δεν είχα καμία επαφή με κανέναν οπαδό της ΑΕΚ. Μετά από λίγο το συμβάν τελείωσε και φύγαμε. Αργότερα μας σταμάτησαν οι αστυνομικοί και παραδόθηκα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ».

Γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων, όπως σε γάντια, επικαλαμίδες, καπέλα, προστατευτικά δοντιών, περιλαίμια, κηλίδες σε ξύλινα κοντάρια και στειλιάρια, καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν συμπληρωματικά οι 105 προφυλακισθέντες κατηγορούμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την απολογία τους θα καταθέσουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

naftemporiki.gr