Skip to main content

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς που ηγήθηκε των επιθέσεων σε Νιρίμ και Νιρ Οζ (βίντεο)

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε πάνω από 100 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε των δολοφονικών επιθέσεων στις περιοχές Νιρίμ και Νιρ Οζ του Ισραήλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ισταηλινό στρατό, ο Billal al-Qedra, ο οποίος είναι ο διοικητής της μονάδας της Χαν Γιουνίς της επίλεκτης δύναμης «Nukhba» της Χαμάς, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή μετά από πληροφορίες της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ και της διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.

«Ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονική επιδρομή στο κιμπούτζ Νιρίμ και Νιρ Οζ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι στις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την διάρκεια της νύχτας, σκοτώθηκαν αρκετοί ακόμη τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε πάνω από 100 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης της Χαμάς, στρατιωτικών συγκροτημάτων, δεκάδων εκτοξευτών πυραύλων, θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και θέσεων παρατήρησης και κέντρων διοίκησης της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό