Skip to main content

Βόρεια Εύβοια: Συνεχίζονται οι έρευνες για το ελικόπτερο

Πτώση πολιτικού ελικοπτέρου στην Β.Εύβοια, στην περιοχή Αχλάδι.Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Μαντούδι με κατεύθυνση την ΒΗΠΕ Βόλου και έπεσε στην θάλασα.Έρευνες του Λιμενικού από αέρος και θαλάσσης για την ανεύρεση του πιλότου, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση. Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πολιτικού ελικοπτέρου που έπεσε νωρίτερα στην παραλία Αχλάδι της βορείου Ευβοίας.

Το ελικόπτερο, όπως φαίνεται και σε βίντεο της ΕΡΤ, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από τον ορίζοντα και μετά από λίγο φάνηκε να πέφτει στη θάλασσα και ενώ μαινόταν σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου, που εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Αναφορικά με τον αριθμό των επιβαινόντων οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αρχικά έκαναν λόγο για 2 άτομα, αλλά φαίνεται πως τελικά το ελικόπτερο ξεκίνησε από τις Αφίδνες με έναν επιβαίνοντα και παραμένει άγνωστο αν, όταν σταμάτησε στο Μαντούδι, παρέλαβε και άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο , πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι πρόκειται για έμπειρο χειριστή και στρατιωτικού ελικοπτέρου, καθώς προέρχεται από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Οι κάτοικοι και η αστυνομία κάνουν λόγο για περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, δηλαδή ότι άρχισε και έπαιρνε κλίσεις μέχρι που κατέπεσε στο νερό.

Λίγη ώρα αργότερα σήμανε συνολικά συναγερμός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Ένα Super Puma απογειώθηκε, όπως επίσης έφτασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρειο Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στην περιοχή σπεύδουν 4 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 2 ιδιωτικά αεροσκάφη. Πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμη