Skip to main content

Κακοκαιρία Elias: Αντιμέτωπος ξανά με τον υδάτινο εφιάλτη ο δήμος Παλαμά – Πλημμύρισαν τα Ορφανά

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Το χωριό Ορφανά του δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού

Χωρίς να έχουν καν προλάβει να συνέλθουν από το σοκ της καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel οι κάτοικοι περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ήρθαν ξανά αντιμέτωποι με τον υδάτινο εφιάλτη. Η επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, το χωριό Ορφανά του δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου ανέφερε από την πλευρά του πως η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων δεν εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως με την κακοκαιρία Daniel, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά να τονίζει πώς μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, χωρίς προβλήματα.