Skip to main content

Λαμία: Τρεις ανήλικοι μεταξύ των δραστών ληστείας σε βάρος πρατηρίου υγρών καυσίμων

ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά οι δύο αποπειράθηκαν να βάλουν καύσιμα στο όχημά τους χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν με τον παθόντα

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας η ληστεία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος αλλοδαπού υπαλλήλου υγρών καυσίμων, η οποία διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις δράστες, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αρχικά οι δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν το πρατήριο και αποπειράθηκαν να βάλουν καύσιμα στο όχημά τους χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν με τον παθόντα, ασκώντας του σωματική βία, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, προσέγγισαν εκ νέου με το όχημά τους το πρατήριο και επιτέθηκαν στον υπάλληλο, ασκώντας του σωματική βία, ενώ του απέσπασαν χρηματικό ποσό που έφερε στην κατοχή του, από τις εισπράξεις του πρατηρίου, κάτι που ο παθών δεν αντιλήφθηκε άμεσα, και τράπηκαν πάλι σε φυγή.

Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν δύο εκ των κατηγορουμένων, ενώ επιπλέον συνελήφθη και ένας ακόμα άντρας, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα των κατηγορουμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να οδηγηθούν στον ανακριτή Λαμίας.