Skip to main content

Αναστέλλεται η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Φωτ. Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Σημειώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό), ωστόσο τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας των δικτύων του Μετρό είναι περιορισμένα.

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Παράλληλα, αναστέλλεται και η στάση εργασίας των εργαζομένων της Hellenic Train. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας, σήμερα Πέμπτη 21.09.2023.