Skip to main content

Θάνατος Τζωρτζίνας: Γονίδια μυοκαρδιοπάθειας έχει η οικογένεια της κατηγορουμένης, κατέθεσε ιατροδικαστής

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

«Η κατηγορούμενη μπορεί να πεθάνει σε 3 χρόνια»

Σε κληρονομική νόσο αποδίδει τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η ιατροδικαστής Ολυμπία Δημακοπούλου που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορούμενης από την Πάτρα. Μάλιστα, η μάρτυρας εκτίμησε ότι η 34χρονη μπορεί να αποβιώσει σε 3 χρόνια.

«Όλη η οικογένεια της κατηγορούμενης πιθανότατα να έχει γονίδια μυοκαρδιοπάθειας. Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, στην επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Την έντονη αντίδραση της Προέδρου προκάλεσε η μάρτυρας όταν είπε ότι οι ιατροδικαστές έχουν μετατρέψει σε «ρινγκ» το δικαστήριο.

Πρόεδρος: Απευθύνεστε σε δικαστήριο και όχι σε ρινγκ. Θα μιλάτε πιο ήρεμα.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ειρωνεία.

Πρόεδρος: Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Δεν έχουνε τίποτα μαζί σας. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα που συμβαίνουν έξω από την αίθουσα, όπως συνεντεύξεις, εμάς δεν μας απασχολούν.

Μάρτυρας: Είμαι 40 ετών και είμαι πραγματογνώμονας σε πολύ μεγάλες υποθέσεις. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω σεβασμό στο δικαστήριο.

Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Παίδων με την κ. Δημακοπούλου κατέθεσαν οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Δ. Καράμπελας: Αμφισβητείτε δηλαδή το έγγραφο του Παίδων;

Μάρτυρας: Ναι, ευθέως. Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί, έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη.

Δ. Καράμπελας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Δ. Καράμπελας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στη άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη; Ο κ. Μπουζιάνης είναι επαρκής ιατροδικαστής. Έχει αφήσει να αιωρείται η ανθρωποκτονία. Στο πόρισμα δεν λέει ανθρωποκτονία.

Συνήγορος υπεράσπισης: Έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη;

Μάρτυρας: Πουθενά δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως, ειδικά σε παιδιά κανένας θάνατος. Και σε μεγαλύτερα άτομα μόνο σε συνάρτηση με άλλες ουσίες δηλαδή αλκοόλ κλπ.