Skip to main content

Στόχος επίθεσης ο δήμαρχος Λαμίας – Του έστησαν ενέδρα και έσπασαν τα τζάμια του Ι.Χ. που οδηγούσε

Πηγή φωτ. Δήμος Λαμιέων

Λίγη ώρα νωρίτερα, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Θύμιος Καραΐσκος είχε καταγγείλει ότι δέχεται εδώ και ένα χρόνο απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής. Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα οι δράστες, που είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του δημάρχου, του επιτέθηκαν σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Δήμος Λαμιέων

Ο δήμαρχος Λαμιέων πρόλαβε και ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε. Λίγα λεπτά πριν, είχε χωρίσει με τον οδηγό του και οδηγούσε ο ίδιος. Στη συνέχεια, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας. Τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες της Λαμίας που καταδίκασαν το γεγονός.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στη διάρκεια εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας είχε καταγγείλει ότι δέχεται εδώ και ένα χρόνο απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του λέγοντας πως «η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά», όπως είπε, για να συμπληρώσει πως «δεν είναι ό,τι καλύτερο ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του.

Όπως είπε, όλα αυτά τα έχει καταγγείλει στον Eισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. «Τρεις φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Eισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα» ανέφερε.

«Η επίθεση στην θέση του συνοδηγού δεν είναι τυχαία. Είναι το σημείο που συνήθως κάθεται ο δήμαρχος», είπε στους αστυνομικούς ο συνεργάτης του κ. Γιάννης Κουτσούκης που μαζί με τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο της επίθεσης.

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούσαν όλη νύχτα, από τις κάμερες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, να διαπιστώσουν κινήσεις ανθρώπων ή αυτοκινήτων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπίσει κάτι σχετικό. Όπως έγινε γνωστό, από την περιοχή, λίγα λεπτά πριν, είχε περάσει αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λαμίας.