Skip to main content

Ρέθυμνο, ταξιδιωτικός προορισμός για όλο τον χρόνο

Ιδανικό για διακοπές και το Φθινόπωρο.

Sponsored content

https://www.rethymno.guide/el/, https://www.rethymno.gr/

Το Ρέθυμνο είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο. Το καλοκαίρι εδώ έχει ουσιαστικά διάρκεια έξι μήνες, καθώς η θερμοκρασία το φθινόπωρο είναι ακόμη υψηλή τόσο στην ατμόσφαιρα, όσο και στην θάλασσα.
Το Ρέθυμνο έχει ένα σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο είναι εμφανές σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Η πόλη του Ρεθύμνου, έχει δώσει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από το 1600 (Υστερομινωική ΙΙΙ) μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο. Το χτες, το σήμερα, το αύριο, τα ζούμε κυρίως μέσα από τα Αναγεννησιακά και τα Μεσαιωνικά χαρακτηριστικά της πόλης.
Η όμορφη αμμώδης παραλία της πόλης, μήκους 12 χλμ, που ξεκινά από το ιστορικό κέντρο και εκτείνεται στο ανατολικό τμήμα προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα και μαγευτική θέα της πόλης και το φθινόπωρο. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο, βραβευμένη με 12 Γαλάζιες Σημαίες. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, θαλάσσια σπορ, beach bars, εστιατόρια, ταβέρνες, ναυαγοσώστες κ.ά.
Εκτός από τις παραλίες, υπάρχουν πολλά άλλα σημεία για να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη μακριά από τους ασφυκτικούς και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή και για όμορφες διαδρομές στη φύση στα περίχωρα του Ρεθύμνου. Στο τουριστικό site της πόλης https://www.rethymno.guide/el/ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες, όποιο μέσο κι αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε για τις περιηγήσεις σας.

Ρέθυμνο, ένας γαστρονομικός προορισμός
Οι λάτρεις της γαστρονομίας θα απολαύσουν γεύσεις αυθεντικών πιάτων που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Πιάτα φτιαγμένα με τοπικά υλικά υψηλής ποιότητας, φρέσκα εποχιακά φρούτα, βότανα και λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς. Τα μενού αποτυπώνουν ένα δημιουργικό συνδυασμό τολμηρών γεύσεων βασισμένων σε ποικίλες κρητικές συνταγές που συνοδεύονται με ζεστή φιλοξενία. Η ποικιλία των εστιατορίων, οι ξεχωριστές γευστικές προτάσεις σε όμορφους ατμοσφαιρικούς χώρους, που ενίοτε στεγάζονται σε ενετικά αρχοντικά και διαθέτουν μια βραβευμένη λίστα κρασιών, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Δοκιμάστε χειροποίητα κοκτέιλ στα μπαρ στο ιστορικό κέντρο και στον παραλιακό δρόμο της Ελ. Βενιζέλου, φτιαγμένα με κύριο συστατικό τη ρακή ή και τοπικά πιάτα στα μικρά παραδοσιακά ρακάδικα και τα καφενεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην Παλιά Πόλη.
Λίγα λεπτά πιο πέρα, οι μυρωδιές και οι εικόνες της ανοιξιάτικης φύσης, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε πιάτα της κρητικής γαστρονομίας συνοδευόμενα από καλό τοπικό κρασί σ’ ένα από τα 103 όμορφα γραφικά χωριά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο, Η πόλη του ποδηλάτου
Το Ρέθυμνο, ως πιστοποιημένη “Bike Friendly”- Πόλη Φιλική για Ποδήλατο, διαθέτει ένα δίκτυο αστικών ποδηλατοδρόμων που φτάνει τα 13 χιλιόμετρα και 130 χιλιόμετρα διαδρομών στην ευρύτερη ενδοχώρα. Οι πιο γνωστές ποδηλατικές διαδρομές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο, κάνοντας το γύρο του Κάστρου πάνω στην παραλία και οδηγώντας μέσα στην ιδιαίτερου κάλλους Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Η συγκεκριμένη διαδρομή δίνει στους ποδηλάτες την ευκαιρία να σταματήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης: μουσεία, μονοπάτια με βενετσιάνικες κρήνες και πόρτες, στέκια όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια τσικουδιά ή ένα γλυκό με τους ντόπιους.
https://www.youtube.com/watch?v=LvfnCij6Vhk
Στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, θα συναντήσετε δείγματα αρχιτεκτονικής πολλών πολιτισμών με κτίρια που διασώζονται και έχουν αποκτήσει σύγχρονη χρήση.
Στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε διαδρομές που αναδεικνύουν τον πολιτισμό https://www.rethymno.guide/el/city-route-1-gr
την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης https://www.rethymno.guide/el/city-route-3-gr
και το ρομαντικό της χαρακτήρα https://www.rethymno.guide/el/city-route-2-gr
Όποια διαδρομή και εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε, θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα γεμίσει με όμορφες εικόνες, χρώματα και αρώματα το μυαλό και η καρδιά σας.

Το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ελεύθερνας

Ο λόφος της αρχαίας Ελεύθερνας στους πρόποδες του Ψηλορείτη βρίσκεται στην καρδιά της Κρήτης. Η θέση της πόλης και η σχέση της με τη θάλασσα δημιούργησαν μια ανοιχτή κοινωνία, όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες και οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου Κρήτης που ξεκίνησαν το 1985 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Αρχαία Ελεύθερνα αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της από το 3000 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα μ.Χ. Από την ανασκαφή της νεκρόπολης της Ορθής Πέτρας προκύπτει ότι, η Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου, κυρίως από το 900 π.Χ. έως το τέλος του 6ου ή τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ., είναι η σημαντικότερη περίοδος της πόλης, που συνδέεται άμεσα με την αυγή του ελληνικού πολιτισμού. Τα ευρήματα των ανασκαφών της νεκρόπολης της Ορθής Πέτρας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς απεικονίζουν τον κόσμο του Ομήρου: το τελετουργικό των νεκρικών πυρών που περιγράφεται στην “Ιλιάδα”, ιδιαίτερα η νεκρική πυρά του Πάτροκλου. Επίσης, σκιαγραφείται μια κοινωνία ηρώων πολεμιστών.

Το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας αποτελεί το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη και το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Αποκαλύπτει την ιστορία της πόλης από το 3000 π.Χ. έως το 1300 μ.Χ. με αντικείμενα της καθημερινής ζωής και έργα τέχνης – αριστουργήματα από την Προϊστορία, τα γεωμετρικά, τα αρχαϊκά, τα κλασικά, τα ελληνιστικά, τα ρωμαϊκά και τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια. Εκτίθενται αγγεία, γλυπτά, ειδώλια, χάλκινα, χρυσά και σιδερένια αντικείμενα. Τα εμβληματικά εκθέματα του μουσείου συνοδεύονται από ειδικές ταινίες και προβολές.

Museum of ancient Eleutherna

Ρέθυμνο, η πόλη του πολιτισμού και των γραμμάτων
• Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης www.cca.gr
• το Αρχαιολογικό Μουσείο http://www.archmuseumreth.gr
• το Ιστορικό – Λαογραφικό http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3367 
• το Μουσείο της Εκπαίδευσης https://kemeiede.edc.uoc.gr
• το Παλαιοντολογικό Μουσείο https://www.gnhm.gr/ 
• το Στρατιωτικό Μουσείο https://warmuseum.gr
είναι μόνο λίγα από τα Μουσεία που διηγούνται την ιστορία του τόπου και του λαού του και συμπληρώνονται από γκαλερί και υπαίθριες εκθέσεις με όλες τις μορφές τέχνης.

Ρέθυμνο, πόλη προσβάσιμη για όλους
Κυκλοφορήστε με τα πόδια, με ποδήλατο ή με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (75 σταθμοί φόρτισης σε όλη την επικράτεια του Δήμου), διότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με προσβασιμότητα και βιώσιμη κινητικότητα
Το Ρέθυμνο είναι γνωστό ως μια προσβάσιμη πόλη, με υποδομές φιλικές προς τα άτομα με αναπηρίες. Το Ρέθυμνο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προσβάσιμων υποδομών και χώρων αναψυχής για ηλικιωμένους και για όσους ταξιδεύουν με αναπηρία
https://www.prosvasimes-poleis.eu/en/guide/rethimno.

Προορισμός Ρέθυμνο για τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής σας.
Στο Ρέθυμνο οι επιλογές για τη γαμήλια τελετή σας είναι απεριόριστες. Μπορείτε να επιλέξετε έναν παραδοσιακό γάμο στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, ή μια επίσημη τελετή σε ένα πολυτελές θέρετρο. Όσοι αγαπούν τη φύση μπορούν να κάνουν το γάμο τους σε μια από τις πολλές ειδυλλιακές αμμουδιές του Ρεθύμνου, ανταλλάσσοντας όρκους αγάπης με φόντο το ηλιοβασίλεμα, ενώ όσοι είναι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή κάνοντας το γάμο τους στο ενετικό κάστρο Φορτέτζα. Η ποικιλία προτάσεων από τους επαγγελματίες διοργανωτές, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον χώρο που θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας.
Αυτό που κάνει τους γάμους και όλες τις εκδηλώσεις σας στο Ρέθυμνο ένα μοναδικό γεγονός, είναι οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε προϋπολογισμό, δίνοντας σε σας και στους καλεσμένους σας την ευκαιρία να μοιραστείτε αξέχαστες αναμνήσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=VA7RpFGlK_o

Ο συνδυασμός του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού στις υπηρεσίες, της ευχάριστης και ζεστής φιλοξενίας των κατοίκων, των πολυάριθμων επιλογών σε δράσεις και εμπειρίες αλλά και της γαλήνιας και ανέφελης ξεκούρασης και ψυχαγωγίας, όλα πάνω σε σωστή σχέση τιμής – ποιότητας, καθιστά το Ρέθυμνο ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο.

Καλώς να ορίσετε!