Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel: Κατέρρευσε γέφυρα στα Κάτω Λεχώνια – Διακόπηκε κάθε εναλλακτική διαδρομή προς το Νότιο Πήλιο

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβάζει νερά από τις πλαγιές του Πηλίου

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στη Μαγνησία λόγω της πρωτοφανούς νεροποντής. Νωρίτερα σήμερα κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Νοτίου Πηλίου,αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας.

Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβάζει νερά από τις πλαγιές του Πηλίου από τον Αγιο Λαυρέντιο και τη Δράκεια αφού από το πρωί η περιοχή επλήγη με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα από νέα νεροποντή . Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 9.30 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στα Κάτω Λεχώνια προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας απομακρυνθείτε προς Άνω Λεχώνια λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα.