Skip to main content

Ρωσία: Η Συρία θα μπορούσε να αποκτήσει δομή ομοσπονδίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ρωσία εμφανίστηκε ανοικτή για μια λύση ομοσπονδίας στη Συρία, εφ’ όσον το μοντέλο αυτό γίνει αποδεκτό στην αραβική χώρα, προκειμένου να λήξει ο εμφύλιος πόλεμος.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας ήδη έχουν ντε φάκτο δημιουργήσει αυτόνομη οντότητα εντός της χώρας, με τρία καντόνια, ενώ ανάλογες σκέψεις έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια προκειμένου να μπορέσουν να συμβιώσουν οι αλαουΐτες (σιίτες) μουσουλμάνοι των παραλίων της Μεσογείου, στους οποίους ανήκουν και οι περισσότεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Άσαντ με τον πλειοψηφικό σουνιτικό μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.