Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel: Ουρά ενός χιλιομέτρου στα διόδια Μοσχοχωρίου, έξω από τη Λάρισα

Φωτ. αρχείου (Nephele Nomikou / SOOC)

Μετά τα διόδια έχει περάσει χείμαρρος πάνω από την Εθνική Οδό - Η Αστυνομία έχει διακόψει τη ροή οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα

Συσσωρεύονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λάρισα. Στα διόδια Μοσχοχωρίου, λίγο πριν από το Κιλελέρ, στο ρεύμα προς Αθήνα, η Αστυνομία έχει σταματήσει τα οχήματα με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά ενός χιλιομέτρου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο λόγος είναι ότι μετά τα διόδια έχει περάσει χείμαρρος πάνω από την Εθνική Οδό. Η Αστυνομία έχει διακόψει τη ροή των οχημάτων στα διόδια με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα να έχουν ακινητοποιηθεί για τουλάχιστον μισή ώρα στο σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά εθνική οδός Λάρισας – Αθήνας.

Λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά των Φαρσάλων. Από τον μεγάλο όγκο νερού υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα νερού στα χωριά αλλά και στις καλλιέργειες.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια στα χωριά των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, ενώ υπήρξαν και απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους.