Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό – Ταυτοποιήθηκε από βίντεο

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο συγκεκριμένος οπαδός, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε από βίντεο - Αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι αρχές για οπαδό του Παναθηναϊκού, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στη δικογραφία για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Ο συγκεκριμένος οπαδός, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε από βίντεο. Κατά τη δημόσια τηλεόραση, είχε συμμετάσχει σε επεισόδια στο παρελθόν και μάλιστα είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Οι αρχικές πληροφορίες που είχαν μεταδώσει η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι επρόκειτο για οπαδό που είχε προδοθεί από αναρτήσεις του στα social media. Ωστόσο, πρόκειται για άλλο πρόσωπο.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και κυρίως για τον δολοφόνο του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Βάσει πληροφοριών της δημόσιας τηλεόρασης, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ανάλυση αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος, ωστόσο κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, πάντως, η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.

ΕΛ.ΑΣ.: Ανώτατοι αξιωματικοί στο μικροσκόπιο στης εσωτερικής έρευνας

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το επιχειρησιακό φιάσκο με την «απόβαση» των χούλιγκαν της Ντιναμό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια και την αντιμετώπιση των Κροατών ακροδεξιών χούλιγκανς έγινε «μία αλληλουχία μεγάλων λαθών», όπως το έθεσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα αποδοθούν οι ευθύνες και ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πορίσματα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των αξιωματικών στην περίπτωση των Κροατών χούλιγκαν που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα για να φτάσουν μέχρι την έφοδο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που κατέληξε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας την ΕΛ.ΑΣ. που κινείται παράλληλα με την ποινική έρευνα των διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει 15 αξιωματικοί -ανάμεσά τους ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί- εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι 7 που μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη» της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.