Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τάγμα εφόδου- Από την Παρασκευή η απολογία των κατηγορουμένων

Intime News

Ανά ομάδες η απολογιία- Αναζητούνται απαντήσεις σε DNA και κινητά- Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τις κινήσεις των χούλιγκαν πριν την επίθεση.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθούν οι συλληφθέντες Κροάτες και Έλληνες κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, η κηδεία του οποίου αναμένεται να τελεστεί την Παρασκευή στην Ελευσίνα. Στο μεταξύ, βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας καταγράφει την κίνηση των χούλιγκαν, σε σχηματισμό «τάγματος εφόδου», λίγο πριν τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εναντίον των 105 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση (δεν έχει ωστόσο προσωποποιηθεί ακόμα καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δολοφόνος), και επτά πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • Έκρηξη εκρηκτικών
  • Κατοχή εκρηκτικών

Τα πλημμελήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απολογίες τους θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι και ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή σε ομάδες των 10-12 ατόμων.

Στο μεταξύ η Αστυνομία αναζητά κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν συλλέξει από τον τόπο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Μέσω αυτών η Αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη εξετάζοντας το γενετικό υλικό.Σημειώνεται, ωστόσο, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία.

Επιπλέον, εξετάζονται όλα τα κινητά των συλληφθέντων, που έχουν κατασχεθεί.

Στο μεταξύ νέα ντοκουμέντα δείχνουν τη διαδρομή των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέχρι τη φονική επίθεση. Στο βίντεο, που είναι τραβηγμένο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, διακρίνονται πάνω 100 μαυροντυμένοι άνδρες να προχωρούν σαν τάγμα εφόδου. Ορισμένοι κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους, αλλά πολλοί έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Περπατούν χωρίς θόρυβο για να μη γίνουν αντιληπτοί, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης. Ένα λεπτό αργότερα στο βίντεο διακρίνονται επτά αστυνομικοί με φακούς στα χέρια και μηχανές να παρακολουθούν διακριτικά το τάγμα.

Σε άλλο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το STAR, οι μαυροντυμένοι άνδρες φαίνονται συγκεντρωμένοι σε οικόπεδο κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Παραμονεύουν περιμένοντας το σύνθημα για να επιτεθούν.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, εντύπωση προκαλεί πώς περνούν ανενόχλητοι κρατώντας στα χέρια καδρόνια και σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες.