Skip to main content

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μετά από ληστεία – Τραυματίστηκε ο δράστης

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο δράστης προσπάθησε να τραυματίσει αστυνομικούς με αιχμηρό αντικείμενο - Ένας εξ αυτών έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στον Κολωνό, μετά από ληστεία τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές όταν σε κατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας έξω από το υποκατάστημα την ώρα της ληστείας, από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης έφτασε στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου, στον Κολωνό. Εκεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη. Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.