Skip to main content

Πυρκαγιές: 51 δασικές το τελευταίο 24ωρο – Πού επιχειρούν εναέρια μέσα

Intime News

Στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Στις 51 έφθασαν το τελευταίο 24ωρο (έως ώρα 18:00) οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 96 σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραμένουν ισχυρές οι επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, κυρίως σε Ρόδο και βορειοανατολική Αχαΐα.

Στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά  4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και για αύριο, Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Κίνδυνος πυρκαγιάς: «Καμπανάκι» και το Σάββατο από τη ΓΓΠΠ