Skip to main content

Ανείπωτη οδύνη σε Χανιά και Θεσσαλονίκη για τον χαμό των δύο ηρώων του Canadair

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Θρήνος στις γειτονιές των δύο ηρώων, που έπεσαν στο καθήκον.

Θλίψη δίχως τέλος επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα για το χαμό των δύο πιλότων του Canadair που έπεσε χθες το μεσημέρι στην Κάρυστο ενώ συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο χειριστές, ο κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

Ακολούθως, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχτηκε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (από 25 έως και 27 Ιουλίου).

Στη Θεσσαλονίκη, η γειτονιά του 27χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair Περικλή Στεφανίδη, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, έχει βυθιστεί στο πένθος από χθες.

Από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 27χρονου επισκέπτονται το σπίτι του για να συλλυπηθούν την οικογένειά του. Οι γονείς και ο 18χρονος αδελφός του δέχονται τα συλλυπητήρια συγγενών και φίλων δηλώνοντας συγκλονισμένοι από την απώλεια αλλά και υπερήφανοι για τον Περικλή που θυσιάστηκε για σώσει άλλους ανθρώπους. Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας, βρίσκονται στην οικία του προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του που είναι συντετριμμένοι.

Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης

Ο Περικλής Στεφανίδης καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η οικογένεια του 34χρονου σμηναγού, Χρήστου Μουλά, από τα Χανιά την ώρα μάλιστα που η σύζυγός του διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο 34χρονος είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στο Γαβαλοχώρι από όπου έφυγε για να σπουδάσει στη Σχολή Ικάρων.

Σμηναγός Χρήστος Μουλάς

Συγγενείς και φίλοι του 34χρονου αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες στη γενέτειρά του, στην Κρήτη, προκειμένου να του πουν το τελευταίο αντίο.

Πτώση Canadair: Οι μαρτυρίες, τα ερωτήματα και τα δεδομένα