Skip to main content

Ρόδος: «Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ σοβαρή», λέει ταξιδιωτική πράκτορας

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ / EUROKINISSI

«Οι εκκενώσεις έγιναν αρκετά γρήγορα χθες»

Η 38χρονη ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Ρόδο, Γιολάντα Κάππα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα περισσότερα ξενοδοχεία από την νότια Ρόδο έχουν εκκενωθεί από τουρίστες.

«Οι εκκενώσεις έγιναν αρκετά γρήγορα χθες. Στην αρχή επικρατούσε πανικός, αλλά μέσα σε λίγες ώρες επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα, λεωφορεία, αυτοκίνητα, σκάφη, για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι. Και το σημαντικό είναι ότι δεν απειλήθηκε καμία ανθρώπινη ζωή. Πρόκειται για κατόρθωμα», τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν ανοίξει πολλοί χώροι, από σχολεία, αίθουσες συνεδριάσεων ξενοδοχείων στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου μεταφέρονται οι χιλιάδες τουρίστες που απομακρύνθηκαν από το νότιο τμήμα του νησιού.

«Επισκέπτες όλων των ταξιδιωτικών πρακτορείων του νησιού έχουν μεταφερθεί σε 35 χώρους, όπου υπάρχει κλιματισμός, παρέχονται νερά, φρούτα, ακόμη και πάνες και μαρκαδόροι για μικρά παιδιά».

Το πρόβλημα κυρίως βρίσκεται τώρα στις αφίξεις τουριστών προς το νότιο τμήμα του νησιού και η διαχείριση των ανθρώπων που καταφθάνουν, ανέφερε.

«Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ σοβαρή. Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή. Το πιο ωραίο δάσος που είχαμε καταστράφηκε. Τώρα εκεί, είναι σαν να πηγαίνεις στο φεγγάρι».

Πηγή: ΑΜΠΕ