Skip to main content

Πυροσβεστική: Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα- Κλείνουν άλση και πάρκα στην Αττική

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS

Συνεχίζονται οι περιπολίες του πυροσβεστικού σώματος σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές

Βορειανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα καθώς και νότια πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδα, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια και εξελίσσεται στη Δυτική Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην «μάχη» με τις φλόγες συνδράμουν και 4 αεροσκάφη, 2 από την Γαλλία και 2 από την Ιταλία. Παράλληλα, στους Αγίου Θεοδώρους περιπολεί πλοίο του πυροσβεστικού σώματος. 

Στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου, στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, επιχειρούν σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο Λευκόχωμα Λακωνίας, επιχειρούν 6 αεροσκάφη, ενώ έχει διατεθεί και ένα ελικόπτερο.

Επισημαίνεται ότι από την Δευτέρα έχουν αποσταλεί 20 μηνύματα από το 112 και έχουν πραγματοποιηθεί 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και 3 πυροσβέστες και ένας αστυνομικός. Επιπλέον, με οχήματα του πυροσβεστικού σώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου αναμένονται 2 αεροσκάφη από το Ισραήλ. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 66 δασικές πυρκαγιές.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, από την Πυροσβεστική άμεσα ελέγχθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

• στην Πτελέα, του δήμου Παρανεστίου Δράμας, όπου επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη

• στην Ασωπία Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο

• στην Υάμεια Μεσσηνίας, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη

Στις παραπάνω πυρκαγιές, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

«Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι μετά από συνεννόηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη για προληπτικούς λόγους και για την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ή όχι δόθηκε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα άλση και τα πάρκα της Περιφέρειας ενώ αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Δείτε όλες τις εξελίξεις live

LIVE: Καμπανάκι για πολύ δύσκολο τριήμερο – «Να προσέξουμε όλοι πολύ»